Права колекторів по відношенню до боржника: що колектори можуть робити, а що ні

Колектори мають як обов’язки, так і права, якими їх наділив закон. Всі аспекти взаємодії боржника і стягувача прописані в Законі про колекторську діяльність, який був створений, щоб врегулювати цю частину фінансового ринку. Права колекторів не так об’ємні, як обов’язки, але все ж боржникам не заважає їх знати.

Що можуть робити колектори по відношенню до боржника

Новий закон серйозно ускладнив процес стягнення, інструментів тиску на боржників стало набагато менше. Крім того, колектори стали фактично просто посередниками між кредиторами і боржниками, вони навіть не мають права вимагати повернення боргу, їх завдання – інформування клієнта про стан заборгованості.

Права колектора банку полягають в наступному:
– спілкування з боржником по телефону, листами, СМС-повідомленнями;
– особисті зустрічі з боржником;
– можуть купувати борги в рамках цесії;
– ведення переговорів з боржником, представлення інтересів банку.

Більше ніяких прав у колекторів немає. Крім того, і діючі можливості серйозно обмежені. Саме тому після вступу Закону про колекторів в силу багато агентств просто пішли з ринку, стягувати борги на практиці стало складніше.

Важливо! Незважаючи на дію серйозних обмежень на ринку все одно залишаються агентства, яким без різниці на закони, вони все так же застосовують чорні методи. Найчастіше такі збирачі працюють на мікрофінансові організації.

Чи мають право колектори дзвонити боржникам

Безумовно, телефон – один з найбільш зручних і доступних методів зв’язку боржника і колектора, тому дзвінки законом на заборонені. Але є серйозні обмеження, які стосуються часу дзвінків і з кількості:

– в будні дні дзвінки можуть надходити тільки з 8 ранку і до 10 вечора;
– у вихідні дні дзвінки дозволені з 9 ранку до 8 вечора;
– за день колектор не може дзвонити боржникові більше 1 разу, за тиждень – двох, за місяць – восьми.

При дзвінку колектор зобов’язаний представитися і на вимогу співрозмовника вказати, інтереси якого агентства і який кредитної організації він представляє. Крім того, законодавчо заборонені дзвінки зі прихованих номерів.

Ще один важливий момент, що стосується дзвінків, – колектори часто турбують не тільки самого боржника, але і його родичів, можуть дзвонити на роботу. Ці дії протизаконні, єдиний виняток – колектори мають право зв’язуватися з поручителем.

Якщо колектори порушують закон в частині дзвінків

Тепер за порушення норм закону колектори можуть понести серйозне покарання: як сам порушник, так і агентство, яке він представляє. Якщо просто порушується час або норма кількості дзвінків, порушнику загрожує штраф. Якщо ж той, хто телефонує ще й погрожував, він може понести кримінальну відповідальність.

Куди скаржитися:

1. У ФССП – в першу чергу. Саме служба приставів призначена наглядовим органом за колекторами. Вона приймає скарги громадян, розглядає їх, проводить перевірки та карає порушників.
2. НАПКА. Це асоціація колекторів. Вона фактично не може призначити якесь законне покарання, але може прийняти внутрішні заходи.
3. Прокуратура. Сюди приймаються всі скарги, які стосуються порушення чинного законодавства.

Важливо! Скаргу подає та людина, права якої порушуються. Тобто якщо мова про дзвінки родичу боржника, то скаргу повинен направляти саме він.

Чи мають право колектори приходити додому до боржника

Особисті візити в боржника і зустрічі з ним – не суперечать нормам закону, тому цілком можуть проводитися, права у колекторів на це є. Але і тут діють обмеження, аналогічні обмеженням по дзвінках в частині часу візитів і їх частоти.

Ще один важливий момент – боржник має повне право не пустити стягувача в свій будинок. Якщо візитер наполягає, барабанить в двері, влаштовує скандал, потрібно оперативно викликати поліцію, щоб зафіксувати порушення і притягнути його до відповідальності.

Розбираючись в тому, які права мають колектори, не варто забувати, що колектор – звичайна людина, яка також наділений громадянськими правами. Буває і так, що рамки закону переходять саме боржник, і колектори мають право звертатися в правоохоронні органи.

При спілкуванні з колекторами:
– Не застосовуйте загрози, це кримінально каране діяння;
– Ні в якому разі не розпускати руки, за це можна отримати реальний термін;
– Не псуйте майно колектора: машину, одяг, телефон та ін. Ви і відповідальність понесете, і збитки будете зобов’язані покрити.

Чи мають право колектори вимагати повернення грошей?

Згідно із законом вони можуть тільки інформувати боржника про стан заборгованості, про зростання суми боргу. Якщо колектор вимагає заплатити – це порушення закону. Якщо подати скаргу в поліцію, стягувач може бути притягнутий до відповідальності за статтею “Вимагання”.

Але якщо колекторське агентство викупило борг у банку, тоді вимога закрити заборгованість буде правомірною. Крім того, в цьому випадку в права колекторів входить можливість звернутися до суду і примусово стягнути заборгованість з боржника.

Recent Posts

Leave a Comment